-
Kweepeer
Ook de kweepeer oogst is dit jaar geweldig. De kweepeer is voor velen een onbekende vrucht. Je kan hem niet zo eten maar je kan er wel heel veel lekkere gerechten van maken en zelf een gel voor de huid en haar.De smaak is lekker frisMembrillo is een pasta van de het vruchtvlees van de…
-
Leren over appels
Ongelooflijk hoeveel er dit jaar te oogsten is, De appeloogst is nog niet afgerond. Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van de lager school in Ven-Zelderheide appels geplukt om daar straks appemoes van te maken. Een leerproject om te weten waar de appelmoes vandaan komt. Van het enthousiasme van de kinderen word ik helemaal blij.
-
Hop oogst
Dit seizoen een flinke hop oogst. Deze wordt gebruikt voor de “Doezelthee” Van hop word je lekker rustig. De bittere smaak in kwaliteitsbier kot ook van de hop. De hopbel vind ik een prachtig kunstwerkje van moeder natuur.
-
Opgeruimd staat netjes?
Vooral als ik aan het werk bent in de tuin heb ik het gevoel dat het mijn tuin is. Na al dat groeizame weer was het hoog tijd om dan minimaal de kanten langs de border “netjes” te maken. Dan ineens kom ik twee salamanders tegen die daar wonen en een nest met jonge muizen.…
-
Calendula oogst
Goudsbloem (calendula officinalis) gaf dit jaar wat hoofdbrekers. Niet zozeer de plant maar de slakken die tot 2 keer toe get veldje hebben leeggegeten. Maar nu zijn ze daar dan eindelijk. Als het weer mee zit kunnen we toch nog voldoende oogsten.
-
De cirkel
De bloemen cirkel die in mei is ingezaaid met inheemse kruiden/bloemen is prachtig geworden.