thee winter

In Nederland spraken we in het verleden en soms nu nog wel van kruidenthee, als we zwarte thee hebben met een smaakje of als we thee hebben van verschillende kruiden.
Deze beide benamingen zijn niet juist. Thee wordt getrokken van de theeplant, Camellia Sinensis of Camellia Assamica, De thee van deze struiken bevatten theïne en tannine. Theïne is vergelijkbaar met cafeïne. De bladeren van de theestruik worden op verschillende manieren bewerkt. Zwarte thee wordt gefermenteerd. Dit is een bewerking waarbij de blaadjes een proces aangaan dat wordt opgewekt door de zuurstof en enige vochtigheid waarna ze worden gedroogd. Groene thee komt ook van de theestruik maar is niet gefermenteerd, de blaadjes worden na het plukken sterk verhit zodat het vocht er snel uittrekt en er geen fermentatie-proces kan optreden.

Als we nu thee maken van kruiden dan komt daar meestal geen theestruik bij te pas. Maar zouden we de drank die we dan maken door heet water op de kruiden te gieten bij de officiële herboristennaam noemen dan heet het “infuus”. Wil je een lekker kopje infuus? Dat klinkt niet. We houden het dan ook maar bij “kruidenthee”.

Kruidenthee kunnen we om verschillende redenen gebruiken. Als we ons niet lekker voelen of een ongemak hebben dan kunnen we, door de juiste kruiden te gebruiken ons beter gaan voelen. We kunnen het ook gebruiken als een soort voedingssupplement. Maar kruidenthee moet vooral ook lekker zijn. En dat kan, er zijn zoveel lekkere kruiden die gelijktijdig heel gezond zijn.

De kruidentheeën van Heleno kruiden zijn gekweekt zonder chemische mest- of beschermingsstoffen en worden op een ambachtelijke manier samengesteld.
Dit maakt het ook mogelijk dat u uw eigen wensen kenbaar kunt maken. En zo dus een unieke thee verkrijgt. Een leuk cadeau idee.


Op dit moment zijn onder andere de volgende theeën uit eigen productie verkrijgbaar:

Na de maaltijd thee
Smakelijke kruidige thee voor een goede spijsvertering 50 gram
Verjongingsthee Bloedzuiverende thee met een heerlijke smaak 50 gram
Doezel thee Om lekker slaperig van te worden 50 gram
Heleno thee Smakelijke zoetkruidige thee 30 gram
Liefdesthee Opwarmende thee met een pittige afdronk 30 gram
Ochtendthee Wakkerworden met een verrassende opkikker 50 gram
Vrouwen 50+ thee Voor dat extra steuntje in de rug 40 gram
Kerstthee Om in de sfeer te komen 35 gram
Kinderthee Een goed alternatief voor de limonades 40 gram
Maag darm thee Een hulpje om van dat opgeblazengevoel af te komen 50 gram

Heleno Ijsthee

Opkikker thee

Op een warme dag heerlijk verkoelend voor 2 liter

Voor als je een oppeppertje nodig hebt

 

20 gram

30 gram

Ook zijn de kruiden enkelvoudig te verkrijgen. Om zo uw eigen thee samen te stellen. Afhankelijk van het seizoen zijn er veel biologisch gekweekte kruiden te bestellen. Om ze hier op te noemen gaat wat ver maar zoekt u een kruid neem dan contact met ons op.

Deze theeën zijn te bestellen via info@helenokruiden.nl of via de webwinkel BestelBoer.nl
De theeën zijn verpakt in zakjes tussen de 50 gram 25 gram dit is afhankelijk van de kruidensoort die is gebruikt.
De zakjes zijn voorzien van een korte uitleg van de kruiden en een gebruiksaanwijzing.
Een zakje kost € 3,25
Portokosten op aanvraag
Het juiste bedrag wordt u bij de bevestiging van uw bestelling medegedeeld.
Na betaling ontvangt u de theeën zo snel mogelijk via de post

Bent u geïnteresseerd neem dan contact op.

Inmiddels zijn de Heleno Kruidentheeën ook te koop op de volgende adressen:

 

Thee proeverijen bij Heleno kruiden

Om je helemaal thuis te gaan voelen in de kruidenthee worden er proeverijen gehouden. Er zijn twee mogelijkheden.

Bij deze proeverijen wordt rekening gehouden met de regels die door het RIVM zijn opgesteld.

Proeverij
Deelnemers kunnen verschillende door ons samengestelde theeën proeven. Daarbij wordt uitleg en instructie gegeven over het samenstellen van echte kruidentheeën.
De keuze bestaat uit vijf verschillende mixen en zijn afhankelijk van het seizoen. In de zomer wordt, indien voldoende beschikbaar, gebruik gemaakt van verse kruiden. De tijd daarvoor nodig is 1 ½ uur Kosten voor een groep tot 6 personen is: € 90, - aan basis kosten plus € 2,00 per persoon

Het zelf samenstellen van een theemix
De deelnemers gaan hier zelf theeën samenstellen aan de hand van uitleg en hun eigen inzicht door verdieping van hun kennis van de kruiden. De keuze kan gemaakt worden uit 10 verschillende kruiden.
De compositie wordt in een theefilterzakje gedaan waar thee van gezet wordt. De tijd daarvoor nodig is: 1 ½ uur Kosten voor een groep tot 6 personen is: € 100, - aan basis kosten plus € 2,00 per persoon

Indien de proeverij plaats vindt bij de kruidentuin dan kan deze proeverij aangevuld worden met een rondleiding door de tuin. De tijd daarvoor nodig is: 3/4 uur. Kosten voor een groep tot 6 personen is € 30,00

Vooral voor de winteravond is het mogelijk om de theeproeverij aan te vullen met een dia projectie over de te gebruiken kruiden. De tijd daarvoor nodig is: 1 uur Kosten voor een groep tot 6 personen is: € 50,00

Er zijn ook mogelijkheden om op een andere locatie deze proeverijen uit te voeren. De prijs is afhankelijk van de plaats de kosten hiervoor kunt u aanvragen via info@helenokruiden.nl

Nieuw is de thee met hapjes of wel de High tea. Als u een Doe Dag organiseert
met minimaal 6 personen dan kan deze ook opgefleurd worden met een High tea.
Er worden naast 3 soorten thee, vier koude hartige hapjes, twee warme hartige hapjes en
5 zoete hapjes geserveerd. Hierbij kan rekening gehouden worden met uw wensen en er
wordt rekening gehouden met wat het seizoen te bieden heeft. De kosten hiervoor zijn
€15,00 per persoon exclusief de kosten voor de Doe Dag van € 30,00