griekse alant

Heleno kruiden is een kruidenbedrijf waar het de moeite waard is om te vertoeven. De ongedwongen sfeer naast professionaliteit maakt het verblijf in de tuin of bij een doeavond tot iets speciaals.

De professionaliteit wordt gewaarborgd door de opleiding tot Herborist die de eigenares heeft gevolgd bij Kruidencentrum De Sprenk. De opleiding is de eerste officieel erkende opleiding tot Herborist. Kijk voor meer informatie over deze opleiding: info@DeSprenk.nl

Heleno Kruiden is medeoprichter van het Herboristen Gilde.

Het Gilde is een vereniging die er voor dient om met vakgenoten de kwaliteit van de herborist hoog te houden. Het Gilde is bestemd voor mensen die op welke manier dan ook actief werken met kruiden en hier een gedegen opleiding voor gevolgd hebben of op een andere manier hun sporen als Herborist
verdient hebben. Voor meer informatie: www.herboristengilde.nl

De Doe dagen zouden misschien ergens anders “work shops” heten. Heleno Kruiden houdt van eenvoud en duidelijkheid en op een “Doe Avond”, doen we vooral dingen. Zie voor verdere informatie “Doe Avond”

De Natuur Cadeau’s hebben deze naam meegekregen omdat ze een relatie hebben met moeder natuur. Ook hier spelen eenvoud en kwaliteit een belangrijke rol. Daarnaast wordt er vanuit gegaan dat de cadeau’s betaalbaar moeten zijn en een plezier om te geven en te ontvangen.

Het Ginkgo biloba blad is gekozen als logo.
Dit is een boom die de tijd heeft overwonnen. Hij komt al honderd vijftig à tweehonderd miljoen jaar voor op onze aarde. Hij was een tijdgenoot van de dinosaurussen en overleefde ook wonderbaarlijk de ijstijd.
De Ginkgo wordt ook wel genoemd "de boom met de duizend goudstukken", omdat de bladeren in de herfst helemaal goud kleuren.
Zijn weerstand tegen alle vormen van agressie, afkomstig van de mens of de natuur, is verbazingwekkend; zijn genezend vermogen wordt veelvuldig gebruikt in de traditionele en moderne geneeskunde.
Naast deze eigenschappen is de Ginkgo ook een mooie sierlijke boom.

smaakparels logo

Heleo Kruiden is aangesloten bij de smaakparels. Voor de toerist maar ook voor bewoners van de Top van Limburg is 'Smaakparels' een lekkere kennismaking met een prachtige gebied met bijzondere natuur.
De bedrijven zijn trots op hun ambachtelijke product en dat willen ze graag uitdragen. voor meer informatie klik hier Smaakparels

Bekijk deze site, hij zal regelmatig aan de actualiteit worden aangepast en heeft u vragen neem dan contact met me op.

Vergeet vooral niet om het dagboek te volgen.

Helen Otting

 

 

Disclaimer

Welk advies of idee je ook volgt je blijft altijd zelf de verantwoordelijkheid dragen.
Ook als dit advies door je huisarts of kruidenarts wordt gegeven.
Als je een klacht hebt laat dan altijd de huisarts een diagnose stellen.
Als je kruiden gaat gebruiken ten behoeve van genezing of versterking stel dan altijd je arts hiervan op de hoogte omdat de werking van kruiden andere geneesmiddelen sterk kunnen beïnvloeden.
Heleno Kruiden kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongewenste reacties op recepten, aanbevelingen en instructies in deze site, en het gebruik van elk genoemd ingrediënt gebeurt op eigen risico.

Alle informatie op deze site is eigendom van Heleno Kruiden en mag alleen met schriftelijke toestemming van Heleno Kruiden gebruikt worden voor druk, kopieën, geautomatiseerde gegevensbestanden of welke andere wijze van vermenigvuldiging.