kamille


In de westerse cultuur zijn de mensen aan het vervreemden van de natuur en de schatten die deze natuur ons te bieden heeft.  

De natuur heeft het vermogen om: 
onze ogen te strelen 
onze geest tot rust te brengen 
ons lichaam te genezen 
onze smaakpapillen in extase te brengen 
ons te verleiden met heerlijke geuren 
ons gehoor te strelen.  

Door de opmars van de wetenschap werd het voor de mens mogelijk veel raadsels te ontmaskeren en daardoor onze leefomgeving meer en meer de beheersen. De economische wetenschap geeft ons het gevoel dat het zinnig is om de natuur te beheersen en vooral na te bootsen en desnoods te elimineren. 
De geneeskrachtige capaciteiten van een plant wordt geanalyseerd en slechts die ene stof die voor genezing zou zorgen wordt nagemaakt. Soms werkt dat goed en soms niet doordat de bijwerkingen ernstig zijn en men daardoor zieker wordt en daardoor weer meer medicijnen nodig heeft. Ook smaken en geuren weten we na te bootsen. 
Maar de oorspronkelijke pijnstiller, muntgeur, of venkelsmaak dreigt te vervagen omdat dit alles ook in een potje lijkt te zitten. En volgens regels en afspraken wordt gemaakt en verwerkt, zodat we weten wat we krijgen voor ons geld.  

We houden niet meer van raadsels er moet een verklaring voor zijn. Dat iets al duizenden jaren zo is, is niet meer voldoende. 
De wetenschap heeft ons zegeningen gebracht maar de natuur heeft ons nog meer te bieden. 
Om dit te bewaren en de raadsels te kunnen bewonderen heb ik mijn tuin ontworpen. Om zo de kruiden en gebruikswaarde van planten weer een plaatsje te geven in ons dagelijks bestaan en ons vertrouwen in de natuur zo nodig weer te verhogen.  

Heleno Kruiden levert hier een bijdrage aan door: 
Mensen kennis te laten maken met kruiden en alles wat daar een relatie mee heeft 
Dit door middel van : 

De tuin open te stellen voor bezoek     
Cursussen te geven      
Informatie te verstrekken 
Het te koop aanbieden van natuurlijke cadeau's  
Dit alles met extra aandacht en zorg 
Tegen een redelijke prijs.