doedag

 

We worden steeds bewuster van wat we eten maar ook waarmee we onze huid voeden. Wat we op onze huid aanbrengen komt ook in onze bloedsomloop. Het is dus belangrijk dat onze crèmes en olien zo natuurlijk mogelijk zijn. In principe moet je een crème of olie kunnen eten. Of je dat lekker vindt is een andere zaak.
Bij onze doe dagen/workshops vertellen we je precies wat we gebruiken en kan je kiezen voor de ingrediënten die bij je passen.
Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke grondstoffen, die uiteraard niet op dieren zijn getest.
Echt moeilijk is het niet om een mooie crème te maken, een heerlijke olie of parfum samen te stellen.

 

groep in tuin

Verschillende voorstellen:

 

Wierook
Het maken van wierook behoort tot de mogelijkheden. Voor wierook gebruiken we vijf verschillende ingrediënten die allemaal uit verschillenede geuren bestaan dus dat wordt ruiken en keuzes maken. Daarnaast kan je je handvaardigheid trainen door mooie stokjes of kegeltjes te maken. Samen met een rondleiding door de kruidentuin en het genieten van een kruidenthee ben je 3 uur aangenaam bezig. We starten deze workshop al met 6 personen. De kosten voor deze Doe Dag zijn € 35,00 per persoon.

 

Bad/doucheolie en parfum
Voor een bad/douche olie en een parfum samenstellen is een heel gesnuffel aan Etherische olien. Op deze manier stel je vast wat je lekker vindt ruiken maar wordt er ook uitleg gegeven over de juiste combinaties voor jouw huid. Deze combinatie is ook geschikt voor grote groepen tot 15 personen. Samen met een rondleiding door de kruidentuin en het genieten van een kruidenthee ben je 3 uur aangenaam bezig. We starten deze workshop al met 6 personen. De kosten voor deze Doe Dag zijn € 35,00 per persoon.

 

Detoxen en opfrissen
De behoefte aan een lekkere opfrisser in het voorjaar of als je een lange tijd niet zo goed voor je lichaam hebt gezorgd is het moment om aan deze workshop mee te doen. We geven hier aandacht aan het reinigen van binnen en van buiten. Er zijn verschillende manier om een detox kuur aan te pakken. Wij gaan uit van een milde vorm die voor iedereen is te volgen. Daarnaast gaan we producten maken om de huid te reinigen en te voeden. Zoals een masker, scrub, een gezicht crème die bij jou past. We stellen een kruidenthee samen die bij dit onderwerp past en we maken samen een lichte lunch. Ook wordt er een moment gebruikt om onze geest wat tot rust te brengen. Voor deze workshop moet je 2 dagdelen uittrekken. Er zijn voor deze dag 2 gastvrouwen, ieder met haar eigen kennis en kwaliteiten. We starten deze workshop met minimaal 8 personen. De kosten voor deze workshop zijn €85,00 per persoon.

 

Een Doedag bestaat uit het maken van bijvoorbeeld:

 

 

Bij alle workshops neem je natuurlijk de zelfgemaakte producten mee naar huis samen met de recepten zodat je ze thuis ook nog eens kan maken. En natuurlijk wordt er kruidenthee en kruiden cake geserveerd.

Als u een Workshop organiseert met minimaal 6 personen dan kan deze ook opgefleurd worden met een High tea ook wel Thee met hapjes genoemd.
Er worden naast 3 soorten thee, vier koude hartige hapjes, twee warme hartige hapjes en 5 zoete hapjes geserveerd.
Hierbij kan rekening gehouden worden met uw wensen en er wordt rekening gehouden met wat het seizoen te bieden heeft.
De bijkomende kosten voor de high tea zijn €15,00 per persoon.

 

Er zijn ook speciale thee arrangementen mogelijk zoals proeverijen. Kijk hiervoor onder theeën op deze website.

We komen ook naar je toe om een Workshop uit te voeren. De prijs is afhankelijk van de plaats en de kosten hiervoor. Lijk je dit wat neem dan contact op via de email info@helenokruiden.nl

Wil je iets op maat organiseren rondom kruiden neem dan contact met ons op.

Kinderfeestje voor kinderen tussen 7 en 12 jaar.
Een combinatie van educatie en plezier.
Als het weer het toelaat beginnen we met een rondleiding door de kruidentuin (bij slecht weer kijken we naar een film over kruiden). We plukken samen de kruiden voor de thee. We houden een vragenspel over de besproken kruidenzaken. We snuffelen aan Etherische olien en maken dan lekker geurende glycerinezeepjes (minimaal 3 per persoon) Natuurlijk gaan de zeepjes in een mooi zakje mee naar huis. De tijd die daarvoor nodig is 3 uur. De Kosten voor een groep tot 15 personen is: € 60,- aan basiskosten plus € 2,50 per persoon. Begeleiders betalen € 3,00 per persoon voor de rondleiding en de thee met cake.

 

Schrijf je in voor een gezellige en leerzame
Kruiden middag

Nieuwe data volgen nog

Een demonstratie middag bij Heleno Kruiden bestaat uit een rondleiding in de kruidentuin. Heerlijke kruidenthee met kruiden cake, een demonstratie en een kruiden cadeautje.

25 juni 2023
Demonstratie medicinale kruiden.
Hier kunt u zien hoe eenvoudig het is om zelf een zalf of crème te maken. Natuurlijk neem u hiervan iets mee naar huis.

4 juni 2023
Demonstratie keukenkruiden.
Hier kunt u na wat uitleg zelf uw kruidenolie of kruidenzout maken. Natuurlijk neemt u uw zelfgemaakte product mee naar huis.

2 juli 2023
Demonstratie geurkruiden verwerken.
Hier kunt u zien hoe etherische olie wordt gewonnen via distillatie. U krijgt een flesje van het waardevolle bijproduct, hydrolaat, ook wel geurwater genoemd, mee naar huis.

23 juli 2023
Wol verven met kruiden
Hier zie je hoe eenvoudig het is om wol te verven met bekende kruiden

 

 

De kosten voor een demonstratie middag zijn € 15,00
Reserveer, minimaal 3 dagen van te voren, een plaatsje via email of telefoon, met vermelding van Uw naam, telefoonnummer en email adres en natuurlijk met hoeveel personen u komt.